Wyświetlanie wszystkich wyników: 28

100% Naturalna kawa z ashwagandhą 100g

Kawa wzbogacona ashwagandhą (zwaną także indyjskim żeń-szeniem) dla lepszego wzmocnienia efektu obu produktów. Synergiczne połączenie kofeiny z kawy i witaferyny z ashwagandhy działa stymulująco na ośrodkowy układ nerwowy, zmniejsza uczucie zmęczenia, odczuwania wysiłku czy nawet bólu. Kawa z  ashwagandhą poprawia jakość kojarzenia oraz koncentrację.

100% organiczne ziarna kakaowca całe – 100 g – RawForest

Ręcznie selekcjonowane ziarna kakaowca, jednego z najbogatszych składników odżywczych natury, oferują niezwykłe bogactwo i głębie smaku. Błonnik zawarty w ziarnach

100% organiczne ziarna kakaowca całe – 150g – RawForest

Ręcznie selekcjonowane ziarna kakaowca, jednego z najbogatszych składników odżywczych natury, oferują niezwykłe bogactwo i głębie smaku. Błonnik zawarty w ziarnach

100% organiczne ziarna kakaowca nibsy – 150 g – RawForest

Ręcznie selekcjonowane ziarna kakaowca, jednego z najbogatszych składników odżywczych natury, oferują niezwykłe bogactwo i głębie smaku. Błonnik zawarty w ziarnach

100% prawdziwe KAKAO CEREMONIALNE – 250 g – RawForest

W 100% prawdziwe KAKAO CEREMONIALNE ze Sri Lanki.

Czarna herbata Assam z Indii – 100 g

Klasyczna, wysokogatunkowa czarna herbata pochodząca z Indii. W pełni sfermentowana czarna herbata wykazuje szereg właściwości prozdrowotnych, m.in.:
  • zawarta w niej tanina wspomaga trawienie, dlatego zalecana jest po ciężkostrawnych posiłkach,
  • pomaga przy zatruciach pokarmowych,
  • działa przeciwmiażdżycowo, rozszerzając naczynia krwionośne oraz obniżając ciśnienie tętnicze.
Mało znane, aczkolwiek ciekawe, zastosowania fermentowanej czarnej herbaty to wykorzystanie jej do kompresów przyspieszających gojenie się oparzeń, łagodzących trądzik oraz niwelujących łupież. Okłady z czarnej herbaty zmniejszają także opuchliznę pod oczami. Moczenie w niej stóp likwiduje ich nieprzyjemny zapach. Informacje zaczerpnięte z Internetu i ogólnodostępnej literatury.

Czarna herbata Assam z Indii – 50 g

Klasyczna, wysokogatunkowa czarna herbata pochodząca z Indii. W pełni sfermentowana czarna herbata wykazuje szereg właściwości prozdrowotnych, m.in.:
  • zawarta w niej tanina wspomaga trawienie, dlatego zalecana jest po ciężkostrawnych posiłkach,
  • pomaga przy zatruciach pokarmowych,
  • działa przeciwmiażdżycowo, rozszerzając naczynia krwionośne oraz obniżając ciśnienie tętnicze.
Mało znane, aczkolwiek ciekawe, zastosowania fermentowanej czarnej herbaty to wykorzystanie jej do kompresów przyspieszających gojenie się oparzeń, łagodzących trądzik oraz niwelujących łupież. Okłady z czarnej herbaty zmniejszają także opuchliznę pod oczami. Moczenie w niej stóp likwiduje ich nieprzyjemny zapach. Informacje zaczerpnięte z Internetu i ogólnodostępnej literatury.

Czarna herbata Ceylon ze Sri Lanki FBOP – 50 g

Klasyczna, wysokogatunkowa czarna herbata pochodząca ze Sri Lanki. W pełni sfermentowana czarna herbata wykazuje szereg właściwości prozdrowotnych, m.in:
  • zawarta w niej tanina wspomaga trawienie, dlatego zalecana jest po ciężkostrawnych posiłkach,
  • pomaga przy zatruciach pokarmowych.
  • działa przeciwmiażdżycowo, rozszerzając naczynia krwionośne oraz obniżając ciśnienie tętnicze.
Mało znane, aczkolwiek ciekawe, zastosowania czarnej herbaty ceylońskiej to wykorzystanie jej do kompresów przyspieszających gojenie się oparzeń, łagodzących trądzik oraz niwelujących łupież. Okłady z czarnej herbaty zmniejszają także opuchliznę pod oczami. Moczenie w niej stóp likwiduje ich nieprzyjemny zapach. Informacje zaczerpnięte z Internetu i ogólnodostępnej literatury.

Herbata czarna Assam Dejoo – 50 g

Asam Dejoo Assam to leżący u podnóża Himalajów indyjski stan. Słynie z uprawy herbaty odmiany assamica, a na swoim terytorium ma

Herbata czarna Earl Grey Superior – 50 g

Ta chińska herbata aromatyzowana olejkiem z bergamoty, dodatkowo wzbogacona płatkami z chabra bławatka – nie tylko pachnie i smakuje pięknie, ale również cieszy oko.

Herbata czerwona Pu-erh – 50 g

Herbata czerwona pu-erh Tak naprawdę termin „czerwona herbata” przyjął się za sprawą Europejczyków, którzy uznali, że herbaty dzieli się wg koloru suszu, w przeciwieństwie do Chińczyków, którzy dokonali podziału herbat ze względu na kolor naparu.

Herbata Golden Yunnan Superior – 50 g

Golden Yunnan Superior Historia chińskiej herbaty liczy sobie ponad 3000 lat, a dokumentują to badania archeologiczne. Prowincja Junnan jest uważana za miejsce narodzin herbaty, a w tym regionie rosną jedne z najstarszych jej odmian – Golden Yunnan Superior jest jedną z nich. Znaczenie nazwy Golden Yunnan Superior Yunnan to handlowa nazwa herbaty produkowanej z liści krzewów herbacianych uprawianych w prowincji

Herbata Gunpowder T.O.H – 50 g

Gunpowder – wystrzałowa herbata Dlaczego gunpowder jest wystrzałową herbatą? Liście tej chińskiej, zielonej herbaty bardzo ciasno się zwija i w rezultacie herbata przypomina proch strzelniczy lub „perełki”. Każda z tych perełek po zalaniu wrzątkiem rozwija się i puchnie, dlatego do sporządzenia naparu wystarczy niewielka ilość suszu.

Herbata Japan Sencha – 100g

Odmiana sencha to klasyk wśród herbat japońskich. Jest bardzo delikatna i subtelna w smaku oraz bardzo się różni od innych typowych, gorzko-cierpkich herbat zielonych. Sencha powinna przypaść do gustu każdemu miłośnikowi ziół oraz herbat. Pierwsze plony senchy, które zbiera się w kwietniu, są niezwykle delikatne, łagodne i mają bardzo jasny kolor. Zebrane liście poddaje się obróbce gorącą parą, następnie są one przedmuchiwane gorącym powietrzem, suszone i rolowane. Cały proces przeprowadza się bardzo szybko i sprawnie, by liście nie zdążyły sfermentować. Wysuszone liście senchy są mocno sprasowane i mają intensywny, zielony kolor (po zaparzeniu uzyskujemy napar o kolorze żółto-seledynowym). Informacje zaczerpnięte z Internetu i ogólnodostępnej literatury.

Herbata Japan Sencha – 50g

Odmiana sencha to klasyk wśród herbat japońskich. Jest bardzo delikatna i subtelna w smaku oraz bardzo się różni od innych typowych, gorzko-cierpkich herbat zielonych. Sencha powinna przypaść do gustu każdemu miłośnikowi ziół oraz herbat. Pierwsze plony senchy, które zbiera się w kwietniu, są niezwykle delikatne, łagodne i mają bardzo jasny kolor. Zebrane liście poddaje się obróbce gorącą parą, następnie są one przedmuchiwane gorącym powietrzem, suszone i rolowane. Cały proces przeprowadza się bardzo szybko i sprawnie, by liście nie zdążyły sfermentować. Wysuszone liście senchy są mocno sprasowane i mają intensywny, zielony kolor (po zaparzeniu uzyskujemy napar o kolorze żółto-seledynowym). Informacje zaczerpnięte z Internetu i ogólnodostępnej literatury.

Herbata Maharani – 50 g

Mieszanka herbat Maharani Kompozycja herbat o wdzięcznej nazwie „Maharani” mieszana jest w Polsce. Jest to zestaw herbat china sencha oraz golden yunnan dodatkowo wzbogacona kandyzowanymi owocami papai oraz płatkami krokosza barwierskiego.

Herbata PU-ERH – 50 g

Pu-erh najbardziej kojarzy się z naparem o właściwościach odchudzających. Chińscy medycy zapewniają, że picie przez miesiąc tej herbaty ma zagwarantować trwałe zgubienie nawet kilku zbędnych kilogramów. Potwierdzono, że napar wspomaga pracę wątroby, obniża poziom cholesterolu, oczyszcza i wzmacnia organizm oraz pobudza procesy trawienne.

Herbata Rooibos – Afrykański Busz – 50 g

Rooibos działa przeciwdepresyjnie, wspomaga wydzielanie serotoniny, a podczas upałów skutecznie nawadnia organizm. Roślina zawiera witaminę C, rutynę oraz łatwo przyswajalne elektrolity.

Herbata z kwiatów hibiskusa – 200 g

Herbata z kwiatów hibiskusa, znana była już w starożytnym Egipcie. Po dzisiejszy dzień kwiat ten smakosze nazywają złotem faraonów lub czerwonym złotem. Regularnie spożywany napar z kwiatów hibiskusa wspomaga profilaktykę chorób układu krążenia, a także doraźnie łagodzi bóle brzucha. Oprócz tego wskazuje się na kilka jej prozdrowotnych właściwości, m.in.:
  • obniżanie ciśnienia krwi,
  • działanie rozkurczowe,
  • działanie antybakteryjne oraz antywirusowe,
  • pobudzanie procesów żółcio- i moczopędnych,
  • wspomaganie procesów trawiennych.
Informacje zaczerpnięte z Internetu i ogólnodostępnej literatury.

Herbata zielona Japan Sencha Fukujyu – 50 g

Japan Sencha Fukujyu Japan sencha jest wysoko cenioną i najbardziej popularną herbatą w Japonii. Stanowi 80 proc. produkcji herbaty w Japonii. Nazwa i jednolity proces produkcji zostały określone w 1738 roku. Senchado to etykieta picia senchy i delektowania się nią. Japan Sencha Fukujyu to herbata porastająca zbocza góry Fuji będącej najwyższym szczytem Japonii (3776 m n.p.m.). Ten światowej sławy wulkan traktowany jest jako święty symbol kraju Kwitnącej Wiśni. Japońska sencha powstaje z liści pochodzących z różnych zbiorów – najbardziej cenione jednak są herbaty ze zbiorów pozyskiwanych w porze wiosennej rozpoczynającej się 88. dnia po przesileniu zimowym. Finalizacja zbiorów następuje z końcem maja.

Kawa Arab Brazylia Chocolate – 150 g

W smaku kawy Arabica Brazylia Cemorrado Chocolate dominuje naturalny, łagodny aromat. W sąsiedztwie brazylijskiej Arabiki Cemorrado rosną krzewy kakaowca, co w efekcie daje ciekawy efekt połączenia smaku kawy z czekoladą. Odmiana  Cemorrado  jest delikatna, słodka i łagodna z wyrazistymi nutami czekolady i nugatu. Ta kawa to prawdziwa gratka dla poszukiwaczy kremowych i słodkich smaków.

Kawa Arab Etiopia Yirgacheffe – 150 g

Łagodna i pyszna,  z kwiatowymi nutami powinna trafić w gusta wielbicieli lżejszych kawowych smaków.  Sprawdza się jako napój gorący, jak i zimny.

Kawa Arab Kostaryka Tarrazu – 150 g

W smaku słodkawa, orzeźwiająca, i mocna z wyczuwalnymi smakowymi nutami: miodu, czekolady, kardamonu oraz owoców tropikalnych. Powinna przypaść do gustu poszukiwaczom orzeźwiających i klasycznych smaków.

Kawa Arab Peru Organico – 150 g

Jest to czysta kawa typu arabika zazwyczaj charakteryzująca się średnim body, średnio kwaśna, lekka i aromatyczna. Są też odmiany łagodne, przyjemne, z lekką kwasowością. Ma kremową, gładką konsystencję oraz subtelny, czysty i aromatyczny charakter. W smaku kawy przebija bogata słodycz, wyczuwalne są łagodne nuty cytrusowe, toffi, karmelu lub wanilii, jak również kwiatowe aromaty. Niektóre gatunki mają bardzo dobrze zbalansowane nuty orzechowo-czekoladowe ze słodkim posmakiem cytrusów.

Kawa grzybowa – Kordyceps – 100 g

Składniki: Kawa instant arabica 80%, 20% ekstrakt z grzybów cordyceps (Cordyceps militaris) Sposób użycia: 1-2 łyżeczki zalej gorącą wodą i

Kawa grzybowa – Reishi – 100 g

Składniki: Kawa instant arabica 80%, 20% ekstrakt z grzybów reishi (Ganoderma lucidum) Sposób użycia: 1-2 łyżeczki zalej gorącą wodą i

Kawa grzybowa – Soplówka – 100 g

Składniki: Kawa instant arabica 80%, 20% ekstrakt z grzybów soplówki (Hericium erinaceus) Sposób użycia: 1-2 łyżeczki zalej gorącą wodą i wymieszaj.

Prawdziwe nieodtłuszczone KAKAO – 250 g

Organiczne, nieodtłuszczone kakao z Panamy klasy premium.