Wyświetlanie 1–16 z 28 wyników

100% Naturalna kawa z ashwagandhą 100g

Kawa wzbogacona ashwagandhą (zwaną także indyjskim żeń-szeniem) dla lepszego wzmocnienia efektu obu produktów. Synergiczne połączenie kofeiny z kawy i witaferyny z ashwagandhy działa stymulująco na ośrodkowy układ nerwowy, zmniejsza uczucie zmęczenia, odczuwania wysiłku czy nawet bólu. Kawa z  ashwagandhą poprawia jakość kojarzenia oraz koncentrację.

100% organiczne ziarna kakaowca całe – 100 g – RawForest

Ręcznie selekcjonowane ziarna kakaowca, jednego z najbogatszych składników odżywczych natury, oferują niezwykłe bogactwo i głębie smaku. Błonnik zawarty w ziarnach

100% organiczne ziarna kakaowca całe – 150g – RawForest

Ręcznie selekcjonowane ziarna kakaowca, jednego z najbogatszych składników odżywczych natury, oferują niezwykłe bogactwo i głębie smaku. Błonnik zawarty w ziarnach

100% organiczne ziarna kakaowca nibsy – 150 g – RawForest

Ręcznie selekcjonowane ziarna kakaowca, jednego z najbogatszych składników odżywczych natury, oferują niezwykłe bogactwo i głębie smaku. Błonnik zawarty w ziarnach

100% prawdziwe KAKAO CEREMONIALNE – 250 g – RawForest

W 100% prawdziwe KAKAO CEREMONIALNE ze Sri Lanki.

Czarna herbata Assam z Indii – 100 g

Klasyczna, wysokogatunkowa czarna herbata pochodząca z Indii. W pełni sfermentowana czarna herbata wykazuje szereg właściwości prozdrowotnych, m.in.:
  • zawarta w niej tanina wspomaga trawienie, dlatego zalecana jest po ciężkostrawnych posiłkach,
  • pomaga przy zatruciach pokarmowych,
  • działa przeciwmiażdżycowo, rozszerzając naczynia krwionośne oraz obniżając ciśnienie tętnicze.
Mało znane, aczkolwiek ciekawe, zastosowania fermentowanej czarnej herbaty to wykorzystanie jej do kompresów przyspieszających gojenie się oparzeń, łagodzących trądzik oraz niwelujących łupież. Okłady z czarnej herbaty zmniejszają także opuchliznę pod oczami. Moczenie w niej stóp likwiduje ich nieprzyjemny zapach. Informacje zaczerpnięte z Internetu i ogólnodostępnej literatury.

Czarna herbata Assam z Indii – 50 g

Klasyczna, wysokogatunkowa czarna herbata pochodząca z Indii. W pełni sfermentowana czarna herbata wykazuje szereg właściwości prozdrowotnych, m.in.:
  • zawarta w niej tanina wspomaga trawienie, dlatego zalecana jest po ciężkostrawnych posiłkach,
  • pomaga przy zatruciach pokarmowych,
  • działa przeciwmiażdżycowo, rozszerzając naczynia krwionośne oraz obniżając ciśnienie tętnicze.
Mało znane, aczkolwiek ciekawe, zastosowania fermentowanej czarnej herbaty to wykorzystanie jej do kompresów przyspieszających gojenie się oparzeń, łagodzących trądzik oraz niwelujących łupież. Okłady z czarnej herbaty zmniejszają także opuchliznę pod oczami. Moczenie w niej stóp likwiduje ich nieprzyjemny zapach. Informacje zaczerpnięte z Internetu i ogólnodostępnej literatury.

Czarna herbata Ceylon ze Sri Lanki FBOP – 50 g

Klasyczna, wysokogatunkowa czarna herbata pochodząca ze Sri Lanki. W pełni sfermentowana czarna herbata wykazuje szereg właściwości prozdrowotnych, m.in:
  • zawarta w niej tanina wspomaga trawienie, dlatego zalecana jest po ciężkostrawnych posiłkach,
  • pomaga przy zatruciach pokarmowych.
  • działa przeciwmiażdżycowo, rozszerzając naczynia krwionośne oraz obniżając ciśnienie tętnicze.
Mało znane, aczkolwiek ciekawe, zastosowania czarnej herbaty ceylońskiej to wykorzystanie jej do kompresów przyspieszających gojenie się oparzeń, łagodzących trądzik oraz niwelujących łupież. Okłady z czarnej herbaty zmniejszają także opuchliznę pod oczami. Moczenie w niej stóp likwiduje ich nieprzyjemny zapach. Informacje zaczerpnięte z Internetu i ogólnodostępnej literatury.

Herbata czarna Assam Dejoo – 50 g

Asam Dejoo Assam to leżący u podnóża Himalajów indyjski stan. Słynie z uprawy herbaty odmiany assamica, a na swoim terytorium ma

Herbata czarna Earl Grey Superior – 50 g

Ta chińska herbata aromatyzowana olejkiem z bergamoty, dodatkowo wzbogacona płatkami z chabra bławatka – nie tylko pachnie i smakuje pięknie, ale również cieszy oko.

Herbata czerwona Pu-erh – 50 g

Herbata czerwona pu-erh Tak naprawdę termin „czerwona herbata” przyjął się za sprawą Europejczyków, którzy uznali, że herbaty dzieli się wg koloru suszu, w przeciwieństwie do Chińczyków, którzy dokonali podziału herbat ze względu na kolor naparu.

Herbata Golden Yunnan Superior – 50 g

Golden Yunnan Superior Historia chińskiej herbaty liczy sobie ponad 3000 lat, a dokumentują to badania archeologiczne. Prowincja Junnan jest uważana za miejsce narodzin herbaty, a w tym regionie rosną jedne z najstarszych jej odmian – Golden Yunnan Superior jest jedną z nich. Znaczenie nazwy Golden Yunnan Superior Yunnan to handlowa nazwa herbaty produkowanej z liści krzewów herbacianych uprawianych w prowincji

Herbata Gunpowder T.O.H – 50 g

Gunpowder – wystrzałowa herbata Dlaczego gunpowder jest wystrzałową herbatą? Liście tej chińskiej, zielonej herbaty bardzo ciasno się zwija i w rezultacie herbata przypomina proch strzelniczy lub „perełki”. Każda z tych perełek po zalaniu wrzątkiem rozwija się i puchnie, dlatego do sporządzenia naparu wystarczy niewielka ilość suszu.

Herbata Japan Sencha – 100g

Odmiana sencha to klasyk wśród herbat japońskich. Jest bardzo delikatna i subtelna w smaku oraz bardzo się różni od innych typowych, gorzko-cierpkich herbat zielonych. Sencha powinna przypaść do gustu każdemu miłośnikowi ziół oraz herbat. Pierwsze plony senchy, które zbiera się w kwietniu, są niezwykle delikatne, łagodne i mają bardzo jasny kolor. Zebrane liście poddaje się obróbce gorącą parą, następnie są one przedmuchiwane gorącym powietrzem, suszone i rolowane. Cały proces przeprowadza się bardzo szybko i sprawnie, by liście nie zdążyły sfermentować. Wysuszone liście senchy są mocno sprasowane i mają intensywny, zielony kolor (po zaparzeniu uzyskujemy napar o kolorze żółto-seledynowym). Informacje zaczerpnięte z Internetu i ogólnodostępnej literatury.

Herbata Japan Sencha – 50g

Odmiana sencha to klasyk wśród herbat japońskich. Jest bardzo delikatna i subtelna w smaku oraz bardzo się różni od innych typowych, gorzko-cierpkich herbat zielonych. Sencha powinna przypaść do gustu każdemu miłośnikowi ziół oraz herbat. Pierwsze plony senchy, które zbiera się w kwietniu, są niezwykle delikatne, łagodne i mają bardzo jasny kolor. Zebrane liście poddaje się obróbce gorącą parą, następnie są one przedmuchiwane gorącym powietrzem, suszone i rolowane. Cały proces przeprowadza się bardzo szybko i sprawnie, by liście nie zdążyły sfermentować. Wysuszone liście senchy są mocno sprasowane i mają intensywny, zielony kolor (po zaparzeniu uzyskujemy napar o kolorze żółto-seledynowym). Informacje zaczerpnięte z Internetu i ogólnodostępnej literatury.

Herbata Maharani – 50 g

Mieszanka herbat Maharani Kompozycja herbat o wdzięcznej nazwie „Maharani” mieszana jest w Polsce. Jest to zestaw herbat china sencha oraz golden yunnan dodatkowo wzbogacona kandyzowanymi owocami papai oraz płatkami krokosza barwierskiego.