serce i układ naczyniowy
Wyświetlanie 1–16 z 31 wyników
Ekstrakt z pestek winogron OPC 95%
To ekstrakt z pestek winogron. Zawarte w nim związki ochraniają rogówkę oka, wspierają funkcję wzroku, zmniejszają ryzyko zachorowania na przewlekłą niewydolność żylną. OPC łagodzi również objawy alergii, pomaga w rekonwalescencji po różnego rodzaju złamaniach, zranieniach czy urazach mięśni. Chroni również mózg i przeciwdziała zmianom degeneracyjnym.
Jagody Goji
Jagody goji poddane liofilizacji dzięki czemu zachowały swoje wartości odżywcze. Owoce kolcowoju chińskiego to źródło przeciwutleniaczy, białka, błonnika i wielu witamin (C, B1, B2, B6) oraz minerałów (fosforu, wapnia, selenu, miedzi, cynku). Są one uważane za bardzo przyjazne dla serca i stymulują układ odpornościowy.
Karnozyna – eliksir młodości
Karnozyna wzbogacona wyciągiem z zielonej herbaty
Karnozyna nazywana eliksirem młodości to substancja naturalna występująca w naszych mięśniach (np. w sercu) oraz w mózgu. Ogromnie ważną jej właściwością jest możliwość wspomagania leczenia cukrzycy typu 2 i 1, chorób serca – w tym miażdżycy, choroby Alzheimera, Parkinsona, epilepsji, autyzmu czy też schizofrenii. Oprócz ww. efektów terapeutycznych, karnozyna przejawia bardzo silne właściwości „odmładzające” przez spowalnianie oraz przedłużanie życia „starych” i „starzejących” się komórek oraz przemienianie ich w komórki zdrowe, które funkcjonują jak najbardziej prawidłowo.
Lecytyna
Ekstrakt z nasion soi – poprawia pamięć i koncentrację oraz wspomaga proces uczenia się, chroni wątrobę i obniża cholesterol. Lecytyna zwiększa także wydolność i regenerację po wysiłku. Poprawia także stan osób z zaburzeniami maniakalno-depresyjnymi. Suplementowana przez mężczyzn zwiększa ich sprawność seksualną.
Magnez + witamina B6 – HerbaSano
Magnez przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, pomaga w utrzymaniu równowagi elektrolitowej. Wywiera pozytywny wpływ na utrzymanie prawidłowego metabolizmu energetycznego. Ponadto wspiera prawidłowe funkcjonowanie mięśni. Pomaga w prawidłowej syntezie białka, utrzymaniu zdrowych kości i zębów. Wspomaga utrzymanie prawidłowych funkcji psychologicznych, a także odgrywa rolę w procesie podziału komórek.