Wyświetlanie 17–28 z 28 wyników

Herbata PU-ERH – 50 g

Pu-erh najbardziej kojarzy się z naparem o właściwościach odchudzających. Chińscy medycy zapewniają, że picie przez miesiąc tej herbaty ma zagwarantować trwałe zgubienie nawet kilku zbędnych kilogramów. Potwierdzono, że napar wspomaga pracę wątroby, obniża poziom cholesterolu, oczyszcza i wzmacnia organizm oraz pobudza procesy trawienne.

Herbata Rooibos – Afrykański Busz – 50 g

Rooibos działa przeciwdepresyjnie, wspomaga wydzielanie serotoniny, a podczas upałów skutecznie nawadnia organizm. Roślina zawiera witaminę C, rutynę oraz łatwo przyswajalne elektrolity.

Herbata z kwiatów hibiskusa – 200 g

Herbata z kwiatów hibiskusa, znana była już w starożytnym Egipcie. Po dzisiejszy dzień kwiat ten smakosze nazywają złotem faraonów lub czerwonym złotem. Regularnie spożywany napar z kwiatów hibiskusa wspomaga profilaktykę chorób układu krążenia, a także doraźnie łagodzi bóle brzucha. Oprócz tego wskazuje się na kilka jej prozdrowotnych właściwości, m.in.:
  • obniżanie ciśnienia krwi,
  • działanie rozkurczowe,
  • działanie antybakteryjne oraz antywirusowe,
  • pobudzanie procesów żółcio- i moczopędnych,
  • wspomaganie procesów trawiennych.
Informacje zaczerpnięte z Internetu i ogólnodostępnej literatury.

Herbata zielona Japan Sencha Fukujyu – 50 g

Japan Sencha Fukujyu Japan sencha jest wysoko cenioną i najbardziej popularną herbatą w Japonii. Stanowi 80 proc. produkcji herbaty w Japonii. Nazwa i jednolity proces produkcji zostały określone w 1738 roku. Senchado to etykieta picia senchy i delektowania się nią. Japan Sencha Fukujyu to herbata porastająca zbocza góry Fuji będącej najwyższym szczytem Japonii (3776 m n.p.m.). Ten światowej sławy wulkan traktowany jest jako święty symbol kraju Kwitnącej Wiśni. Japońska sencha powstaje z liści pochodzących z różnych zbiorów – najbardziej cenione jednak są herbaty ze zbiorów pozyskiwanych w porze wiosennej rozpoczynającej się 88. dnia po przesileniu zimowym. Finalizacja zbiorów następuje z końcem maja.

Kawa Arab Brazylia Chocolate – 150 g

W smaku kawy Arabica Brazylia Cemorrado Chocolate dominuje naturalny, łagodny aromat. W sąsiedztwie brazylijskiej Arabiki Cemorrado rosną krzewy kakaowca, co w efekcie daje ciekawy efekt połączenia smaku kawy z czekoladą. Odmiana  Cemorrado  jest delikatna, słodka i łagodna z wyrazistymi nutami czekolady i nugatu. Ta kawa to prawdziwa gratka dla poszukiwaczy kremowych i słodkich smaków.

Kawa Arab Etiopia Yirgacheffe – 150 g

Łagodna i pyszna,  z kwiatowymi nutami powinna trafić w gusta wielbicieli lżejszych kawowych smaków.  Sprawdza się jako napój gorący, jak i zimny.

Kawa Arab Kostaryka Tarrazu – 150 g

W smaku słodkawa, orzeźwiająca, i mocna z wyczuwalnymi smakowymi nutami: miodu, czekolady, kardamonu oraz owoców tropikalnych. Powinna przypaść do gustu poszukiwaczom orzeźwiających i klasycznych smaków.

Kawa Arab Peru Organico – 150 g

Jest to czysta kawa typu arabika zazwyczaj charakteryzująca się średnim body, średnio kwaśna, lekka i aromatyczna. Są też odmiany łagodne, przyjemne, z lekką kwasowością. Ma kremową, gładką konsystencję oraz subtelny, czysty i aromatyczny charakter. W smaku kawy przebija bogata słodycz, wyczuwalne są łagodne nuty cytrusowe, toffi, karmelu lub wanilii, jak również kwiatowe aromaty. Niektóre gatunki mają bardzo dobrze zbalansowane nuty orzechowo-czekoladowe ze słodkim posmakiem cytrusów.

Kawa grzybowa – Kordyceps – 100 g

Składniki: Kawa instant arabica 80%, 20% ekstrakt z grzybów cordyceps (Cordyceps militaris) Sposób użycia: 1-2 łyżeczki zalej gorącą wodą i

Kawa grzybowa – Reishi – 100 g

Składniki: Kawa instant arabica 80%, 20% ekstrakt z grzybów reishi (Ganoderma lucidum) Sposób użycia: 1-2 łyżeczki zalej gorącą wodą i

Kawa grzybowa – Soplówka – 100 g

Składniki: Kawa instant arabica 80%, 20% ekstrakt z grzybów soplówki (Hericium erinaceus) Sposób użycia: 1-2 łyżeczki zalej gorącą wodą i wymieszaj.

Prawdziwe nieodtłuszczone KAKAO – 250 g

Organiczne, nieodtłuszczone kakao z Panamy klasy premium.