Ręcznie selekcjonowane ziarna kakaowca, jednego z najbogatszych składników odżywczych natury, oferują niezwykłe bogactwo i głębie smaku. Błonnik zawarty w ziarnach kakaowca jest korzystny dla zdrowego trawienia i układu sercowo-naczyniowego. Może być używany do produkcji czekolady lub jako pyszna i ciekawa przekąska do chrupania!
100% organiczne ziarna kakaowca całe – 150g – RawForest
Zaloguj się, aby zobaczyć ceny
Masa netto |
150 g |
---|
SKU:
ZIARNOTUBAUROCZ150
Kategorie: Kakao, Napoje, Zdrowa Żywność
Opis
Opinie (0)
Napisz pierwszą opinię o „100% organiczne ziarna kakaowca całe – 150g – RawForest” Anuluj pisanie odpowiedzi
Podobne produkty
Kawa Arab Peru Organico – 150 g
Jest to czysta kawa typu arabika zazwyczaj charakteryzująca się średnim body, średnio kwaśna, lekka i aromatyczna. Są też odmiany łagodne, przyjemne, z lekką kwasowością. Ma kremową, gładką konsystencję oraz subtelny, czysty i aromatyczny charakter.
W smaku kawy przebija bogata słodycz, wyczuwalne są łagodne nuty cytrusowe, toffi, karmelu lub wanilii, jak również kwiatowe aromaty. Niektóre gatunki mają bardzo dobrze zbalansowane nuty orzechowo-czekoladowe ze słodkim posmakiem cytrusów.
Czarna herbata Assam z Indii – 100 g
Klasyczna, wysokogatunkowa czarna herbata pochodząca z Indii. W pełni sfermentowana czarna herbata wykazuje szereg właściwości prozdrowotnych, m.in.:
- zawarta w niej tanina wspomaga trawienie, dlatego zalecana jest po ciężkostrawnych posiłkach,
- pomaga przy zatruciach pokarmowych,
- działa przeciwmiażdżycowo, rozszerzając naczynia krwionośne oraz obniżając ciśnienie tętnicze.
Herbata Gunpowder T.O.H – 50 g
Gunpowder – wystrzałowa herbata
Dlaczego gunpowder jest wystrzałową herbatą? Liście tej chińskiej, zielonej herbaty bardzo ciasno się zwija i w rezultacie herbata przypomina proch strzelniczy lub „perełki”. Każda z tych perełek po zalaniu wrzątkiem rozwija się i puchnie, dlatego do sporządzenia naparu wystarczy niewielka ilość suszu.
Herbata zielona Japan Sencha Fukujyu – 50 g
Japan Sencha Fukujyu
Japan sencha jest wysoko cenioną i najbardziej popularną herbatą w Japonii. Stanowi 80 proc. produkcji herbaty w Japonii. Nazwa i jednolity proces produkcji zostały określone w 1738 roku. Senchado to etykieta picia senchy i delektowania się nią. Japan Sencha Fukujyu to herbata porastająca zbocza góry Fuji będącej najwyższym szczytem Japonii (3776 m n.p.m.). Ten światowej sławy wulkan traktowany jest jako święty symbol kraju Kwitnącej Wiśni. Japońska sencha powstaje z liści pochodzących z różnych zbiorów – najbardziej cenione jednak są herbaty ze zbiorów pozyskiwanych w porze wiosennej rozpoczynającej się 88. dnia po przesileniu zimowym. Finalizacja zbiorów następuje z końcem maja.
Herbata Japan Sencha – 50g
Odmiana sencha to klasyk wśród herbat japońskich. Jest bardzo delikatna i subtelna w smaku oraz bardzo się różni od innych typowych, gorzko-cierpkich herbat zielonych. Sencha powinna przypaść do gustu każdemu miłośnikowi ziół oraz herbat.
Pierwsze plony senchy, które zbiera się w kwietniu, są niezwykle delikatne, łagodne i mają bardzo jasny kolor. Zebrane liście poddaje się obróbce gorącą parą, następnie są one przedmuchiwane gorącym powietrzem, suszone i rolowane. Cały proces przeprowadza się bardzo szybko i sprawnie, by liście nie zdążyły sfermentować. Wysuszone liście senchy są mocno sprasowane i mają intensywny, zielony kolor (po zaparzeniu uzyskujemy napar o kolorze żółto-seledynowym).
Informacje zaczerpnięte z Internetu i ogólnodostępnej literatury.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.